volg je oerinstinct en ontdek de lente

De lente is een uitstekend seizoen om De Maashorst te ontdekken. Ervaar hoe de natuur ontwaakt en op welke plekken je het beste van het voorjaarszonnetje kunt genieten. Met tips van de boswachter leer je meer over het gebied en kom je op bijzondere plekken. De oerschatten uit de (pre)historie nemen je mee naar een ver verleden. Laat je gidsen of ga zelf op ontdekkingstocht. 

Ben jij klaar om De Maashorst in de lente te ontdekken?

 • Routes voor kinderen

  Klimmen, klauteren, ravotten, racen en bovenal gewoon heel veel spelen. Kom met de kids naar De Maashorst: hét oergebied in Brabant.

  Routes voor kinderen
 • Tips van de Boswachter

  Verborgen struintips, de leukste verhalen en onontdekte pareltjes. Janneke en Marc geven je spannende tips om het oergebied in Brabant te verkennen.

  Tips van de Boswachter
 • Oerschatten van De Maashorst

  De afgelopen jaren zijn in De Maashorst spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Zo vonden archeologen vorstengraven uit de vroege ijzertijd!

  Oerschatten van De Maashorst

Spelenderwijs leren, ontdekken en genieten doe je in de maashorst

Volg je oerinstinct met de fiets of te voet

De Maashorst kent een groot aantal routes waar je rustig op kunt wandelen en de natuur kunt ontdekken. Mocht dat niet je ding zijn en ben je meer een waaghals? Geen probleem, er zijn verscheidende mountainbike routes om helemaal los te gaan. Voor ieder wat wils dus! 

Stap op je fiets!

actief ontdekken in de maashorst - wat ga jij doen?