oude maasbocht keent

Van waterrijk moerasgebied tot uitgestrekt grasland. Wie door Keent struint, zal versteld staan van de hoeveelheid natuurschoon. Ook voor een safari in eigen land ben je bij de oude Maasarm aan het juiste adres. Keent wordt namelijk niet voor niets de 'kraamkamer' van de Tauros genoemd.

Volg je oerinstinct, lees snel verder en ontdek wat Keent voor jou in petto heeft.

Nat én nuttig natuurgebied

Het natuurgebied Keent is ontstaan om het hoogwater van de Maas de baas te blijven. De oude Maasarm werd opnieuw uitgegraven om te zorgen dat de rivier haar water kwijt kan bij hoge waterstanden. En ook de wilde grazers hebben hier hun aandeel in! Door het grazen zorgen zij ervoor dat het gebied niet dicht groeit met bomen en struiken. 

Sommige delen van het natuurgebied zijn uitgesloten van begrazing. Daar groeien verschillende bomen en struiken wat perfect is voor vele vogelsoorten, vlinders en overige insecten. In de lage moerasgebieden verblijven verschillende watervogels. 

Bezoek het natuurgebied Keent

de grazers zorgen ervoor dat het gebied niet dichtbegroeid raakt. hierdoor blijft het mogelijk om door keent te struinen.

René van den Heuvel - Coördinatie Infopunt Keent


Een product van mens en dier

Lopend in gebieden van de kuddes van Stichting Taurus, kun je de volledige keten van Wilrundvlees bekijken. Wild, zonder bijvoeren, medicatie en/of andere toevoegingen. Zo, vanuit de natuur op je bord.

Wat Tauros-vlees zo bijzonder maakt, is dat het voortkomt uit de unieke samenwerking tussen mens en dier én dat er geen enkel productiegericht doel is. Geen rund(vlees) gaat verloren in de keten.

Ontdek meer over Wild Rundvlees
 

Informatiepunt Keent

Wil jij alles weten over Oude Maasarm Keent? Breng dan een bezoekje aan Informatiepunt Keent! De kenners vertellen je alles over het gebied en de bijbehorende flora en fauna.

Meer informatie