download foldermateriaal

Als ondernemer in De Maashorst wil je niets liever dan de bezoekers van jouw locatie te vertellen over dit prachtige oergebied. Op deze pagina kun je de informatiefolders over het gebied downloaden. Zo kun je ze met de juiste informatie op pad sturen! 

Grote Grazers

In het oergebied wonen drie soorten grote grazers: Wisenten, Taurossen en Exmoorpony's. Zij zorgen ervoor dat de velden en bossen niet compleet dichtgroeien. Download de folder en ontdek meer over deze grote grazers.

Download de folder

Wijstgronden

Breuken hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het landschap in De Maashorst. Een van de bijzonderste breuken in De Maashorst is 'Wijst'. Dit zeldzame fenomeen komt alleen onder zeer specifieke omstandigheden voor en vind je dan ook nergens anders in Europa. Download de folder en lees meer over de wijstgronden.

Download de folder

Oerschatten

In De Maashorst zijn de afgelopen jaren vele spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Deze folder brengt de oerschatten en de natuurparels in De Maashorst pas echt tot leven. Download de folder en trek eropuit. 

Download de folder