Echtpaar al 70 jaar vrijwilliger bij het Natuurcentrum

Natuurcentrum De Maashorst wordt voor een belangrijk deel gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Een zeer diverse groep waarin scholieren samenwerken met oudere vrijwilligers en de oudsten zelfs al ver in de 80 zijn! Of ze nu uit Oss, Zeeland, Uden of Nistelrode komen, de vrijwilligers van het Natuurcentrum proberen ieders bezoek aan het gebied wat extra glans te geven. Dat bevalt ze vaak zo goed dat ze jarenlang bij het natuurcentrum betrokken blijven. Eind februari heeft bestuursvoorzitter Jos van der Wijst een heel bijzonder stel in het zonnetje mogen zetten: Sonja en Ernst Blom uit Oss vierden hun respectievelijk 40 en 30 jarig jubileum bij het natuurcentrum.

Ruim 40 jaar geleden meldde Sonja Blom zich als vrijwilliger bij het centrum aan, een logische keuze want de interesse voor de natuur was bij Sonja altijd al aanwezig. Naast haar functie als weekendbeheerder voor het centrum is Sonja ook betrokken bij het IVN in Oss waar ze al jarenlang deel uitmaakt van de redactie van het ledenblad. Daarnaast maakt ze ook prachtige natuurfoto’s van al het bijzonders dat ze in De Maashorst tegenkomt. Toen 30 jaar geleden hun kinderen wat ouder werden, meldde ook haar man Ernst zich aan als vrijwilliger. Vele weekenden voorzag hij bezoekers van een kop koffie, een worstenbroodje of krokante tosti’s. Inmiddels hebben ze de actieve dienst van het centrum vaarwel gezegd, maar betrokken blijven ze zeker.

Word jij vrijwilliger?

Naast vrijwilligers op de horeca- en informatiebalie is er een zeer actieve tuin- en klusploeg die iedere dinsdag de kruidentuin en de speeltuin onderhanden neemt. Bij het organiseren excursies en activiteiten in de Maashorst kan het centrum rekenen op de IVN-gidsen van Oss, Uden en Bernheze en niet te vergeten de groep van zeker 40 Maashorstrangers. De betrokkenheid van deze tientallen vrijwilligers is van essentieel belang voor het draaiend houden van Natuurcentrum De Maashorst en nieuwe vrijwilligers zijn dan ook altijd welkom.