natuurcentrum de maashorst hervat wisentenexcursies

Nu het weer mogelijk is met groepen de natuur in te gaan hervat Natuurcentrum ook de wisentexcursies op iedere eerste zondag van de maand. Onder deskundige begeleiding van twee Maashorstrangers is het mogelijk het voor publiek afgesloten deel van De Maashorst te bezoeken. Hier levert sinds 2016 een kudde Wisenten een belangrijke bijdrage aan de toename van de biodiversiteit in het natuurgebied. Met ingang van zondag 4 juli zijn er weer excursies mogelijk onder begeleiding van ervaren rangers.

Meld je aan voor de wisentenexcursies

Inmiddels zijn de Wisenten niet meer weg te denken uit De Maashorst. Samen met de Exmoor ponies en Tauros runderen leveren de Wisenten een belangrijke bijdrage aan het beheer van het natuurgebied en nemen de beheerders veel werk uit handen. Daarnaast versterken ze het oergevoel bij de vele bezoekers van De Maashorst, hun imposante verschijning zorgt voor een aparte beleving. Wilt u meer weten over hoe het er binnen een kudde aan toe gaat en wie er de baas is? En welke belangrijke bijdrage deze en de andere grazers leveren aan de ontwikkeling van de natuur? Ga dan eens op pad in De Maashorst met onze Maashorstrangers. U brengt dan een bezoek aan het voor publiek afgesloten deel van het gebied waar de Wisentkudde sinds 2016 leeft. Of u de dieren uiteindelijk zult ontmoeten blijft spannend, ze zijn namelijk meesters in verstoppertje spelen. Maar ook een onverwachte ontmoeting met een vos, das of ree is mogelijk. Dus dat het een bijzondere ervaring wordt durven we wel te garanderen.

Iedere eerste zondag van de maand vertrekt om 10.30 uur een excursie bij het natuurcentrum. De kosten voor deelname bedragen €7,50 per persoon inclusief een kop koffie of thee na de excursie. Per excursie mogen 20 deelnemers mee onder leiding van 2 Maashorstrangers. Het is daarom van belang om tijdig een plaats te reserveren. Kinderen mogen mee vanaf 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene per kind.

Lees hier meer over de wisentenexcursies