nieuws archief

De Maashorst community zit niet stil. In het nieuwsarchief vind je de oudere nieuwsberichten. Wil je nog iets teruglezen over een opening of nieuwe samenwerking? Je vindt het hier terug. Lees snel verder en ontdek wat er gebeurd is in het Oergebied.

Nieuwe regie voor natuurgebied De Maashorst, het Oergebied in Brabant

Binnen de ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente Maashorst heeft het cluster De Maashorst, ressorterend onder het nieuwe Team Groene Leefomgeving, de taak overgenomen van Stichting Maashorst in Uitvoering.

Lees meer

Babyboom bij taurossen in De Maashorst

De eerste tauroskalveren zijn geboren in natuurgebied De Maashorst. Meestal is er in het vroege voorjaar een piek te verwachten in geboorte van wilde dieren, maar tauroskalveren worden het hele jaar door geboren met nu een piek in januari.

Lees meer

Mijmerroutes over 'oude paden' bieden ontspanning en inspiratie

Ieder jaar ontwikkelen de vrijwilligers van het Toeristisch Platform een aantal nieuwe wandel- en of fietsroutes met een thema. Benieuwd naar de routes van dit jaar?

Lees meer

Ontwikkel -en beheerperspectief voor het OERgebied in Brabant

Met dit ontwikkel- en beheerperspectief 2034 wil de Stichting een aanzet geven voor een volgende stap op weg naar het toekomstperspectief voor 2050 zoals dit is geschetst in het ‘Natuurplan De Maashorst 2050’. In dit artikel lees je het volledige plan.

Lees meer

Omvang kuddes stabiel; dood doet leven in de Maashorst

In natuurgebied De Maashorst zijn in 2021 de kuddes Exmoorpony’s, taurossen en wisenten wat betreft grootte stabiel gebleven. Ook voor het komend jaar worden er geen wijzigingen verwacht wat betreft de omvang van de kuddes.

Lees meer

Dampend en stampend het jaar uit

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met de IVN natuurgidsen een natuurwandeling op maandag 27 december 2021. 

Lees meer

VLU plant bomen en struiken op de Maashorst

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat a.s. zaterdag 27 november 2021 weer aan de slag in het Udense landschap. Tussen 9-12 uur worden er een paar duizend bomen en struiken aangeplant op de Maashorst.

Lees hier meer