nieuws archief

De Maashorst community zit niet stil. In het nieuwsarchief vind je de oudere nieuwsberichten. Wil je nog iets teruglezen over een opening of nieuwe samenwerking? Je vindt het hier terug. Lees snel verder en ontdek wat er gebeurd is in het Oergebied.

Dode Wisenten dragen bij aan Brabantse biodiversiteit 

Vorig jaar september werd natuurgebied De Maashorst door wetenschappers bezocht om onderzoek te doen naar de keverfauna van twee overleden wisenten. In dit artikel lees je over de resultaten van dit onderzoek en wat dit te betekenen heeft voor De Maashorst.

Lees hier meer

Allemaal Maashorst gaat op in Bezoek de Maashorst

Met ingang van 1 september 2021 gaat Allemaal Maashorst op in Bezoek De Maashorst. In dit artikel lees je wat de aanleiding hiervoor is, welke invloed dit heeft op de bezoekerswebsite én wat dit betekent voor jou als volger van Allemaal Maashorst.

Lees hier meer

World Cleanup Day

Alle inwoners uit De Maashorst kunnen meedoen met World Cleanup DAy. Zet je actie op de kaart en zorg ook voor een schoon en groen oergebied.

Lees meer

Kei Toffe Tocht door De Maashorst, ook voor mindervaliden

Met ingang van deze week (30 augustus) is het mogelijk vanuit Natuurcentrum De Maashorst een Kei Toffe Tocht te maken. De tocht begint en eindigt bij het natuurcentrum en kan op ieder moment gelopen worden.

Lees meer

Raven veilig uitgevlogen in Herperduin

Het was een grote verassing dat in het voorjaar een nest van het raven werd gevonden in Herperduin. Het is zoveel mogelijk stil gehouden omdat verstoring het laatste is wat we wilden riskeren. 

Lees meer

Taurossen redden zichzelf prima

Keent is de kraamkamer van de tauros. Er lopen momenteel 150 dieren. Hun functie: het landschap openhouden zodat het water weg kan, als het komt. En dat water komt! Dat de tauros uitermate geschikt is voor deze functie bleek afgelopen dagen tijdens de extreme hoogwaterstand van de Maas meer dan ooit. 

Lees hier meer

Informatiebijeenkomst veiligheidsmaatregelen

Op donderdagavond 15 juli was er een interactieve ‘online’ informatiebijeenkomst van Team de Maashorst waarin enkele voorstellen werden gepresenteerd over voorgenomen veiligheidsmaatregelen in het begrazingsgebied van De Maashorst. Onder de deelnemers diverse vertegenwoordigers van (belangen)organisaties binnen het gebied. 

Lees hier meer