rewilding europe

Rewilding Europe wil van Europa een ‘wilder’ gebied maken, met veel meer ruimte voor natuur, wildernis en natuurlijke processen. Daarmee staat het initiatief voor het terugbrengen van natuurlijke diversiteit en verkent het nieuwe manieren waarop mensen een eerlijk inkomen uit te de natuur kunnen verdienen.

Maashorst in Uitvoering verbonden met Rewilding Europe

Stichting Maashorst in Uitvoering voelt zich nauw verwant met de missie en doelstellingen van Rewilding Europe. Zo vind je in het hart van de Maashorst een open gebied. Een heuse ‘wildernis’, want  de natuur mag hier grotendeels haar gang gaan. 

Medio 2021 werd daarom een verbintenisverklaring getekend door Stichting Maashorst in Uitvoering en het Europees Rewilding Network (ERN). Met de aansluiting bij het Rewilding Europe Network is het mogelijk om actief kennis en ervaring uit te wisselen.

  • Ondertekening van de verbintenisverklaring

    Op 30 juni werd een verbintenisverklaring getekend door Stichting Maashorst in Uitvoering met het Europees Rewilding Network (ERN). Lees verder en leer meer over de deze verbintenis. 

    Ondertekening van de verbintenisverklaring
  • Ontmoet alle partners

    De belangen van het prachtige oergebied behartigt de organisatie achter De Maashorst niet alleen. Hiervoor werken zij samen met verschillende partners zoals Rewilding Europe. Lees verder en ontdek met welke partners we nog meer samenwerken. 

    Ontmoet alle partners