VLU plant bomen en struiken op de Maashorst

UDEN – Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat a.s. zaterdag 27 november 2021 weer aan de slag in het Udense landschap. Tussen 9-12 uur worden er een paar duizend bomen en struiken aangeplant op de Maashorst. Dit is nodig voor de verdere ontwikkeling van de bosnatuur aldaar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom nabij de Brobbelbiesweg 4 te Schaijk.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn bosjes en bosranden fraaie kleine landschaps-elementen, die prima passen op de Maashorst. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn beplantingen van belang. Denk aan bosvogels, struweelvogels, dagvlinders e.a. insecten. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

Afronding plant vierdaagse
De werkzaamheden vinden plaats nabij de Brobbelbies op de laatste dag van de plant vier-daagse deze week. Alle natuur- en landschaps-organisaties uit de regio komen helpen. We verzamelen nabij de Brobbelbiesweg 4 te Schaijk. De bosranden worden verzacht door bosjes aan te planten. De sVLU is 12x per jaar actief met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).