Vraag het de boswachter

Heb jij een vraag voor een van de boswachters van natuurgebied De Maashorst? Dan hebben we goed nieuws want we starten met een nieuwe maandelijkse rubriek. Iedere maand stellen wij een van de boswachters in het gebied een vraag die leeft bij de bezoekers van het natuurgebied. Deze keer een vraag over drones.

Mag ik met een drone vliegen boven natuurgebied De Maashorst (en Herperduin)?

Boswachter Wouter van den Dungen: “Boven het gehele natuurgebied mag niet gevlogen worden zonder toestemming van de autoriteiten. Dat geldt voor alle drones en heeft alles te maken met de veiligheid van het vliegverkeer bij vliegbasis Volkel. Toch zien we nog wel eens mensen met drones in het gebied. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op, maar is niet alleen verboden in verband met het vliegverkeer maar ook niet wenselijk met het oog op natuur. Het vliegen met drones verstoort in het wild levende dieren en vogels”.

“Daarnaast staan er ook pittige boetes op het vliegen van drones in natuurgebied De Maashorst. Boetes beginnen met ongeveer 150 euro en lopen op als er sprake is van meer gevaar of als er al vaker een boete is uitgeschreven. Processen-verbaal worden altijd doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie en je loopt het risico dat je drone in beslag wordt genomen”. Daarom deze tip van Wouter: “in de natuur kun je prachtige plaatjes schieten van planten en dieren, maar doe dat vanaf de grond en zorg dat je niets verstoort. Het is natuurlijk ook veel leuker om ze zelf door de kijker te zien”. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de regels die gelden voor het vliegen met drones? Kijk dan op www.rijksoverheid.nlRegels voor vliegen met drones | Drone | Rijksoverheid.nl

Of voor meer informatie over de no-flyzones: No-fly zone kaart Nederland (drone) - Noflyzone

 

Heb je zelf een vraag voor de boswachters van natuurgebied De Maashorst? Stuur dan een e-mail naar maashorst@gemeentemaashorst, of stel je vraag via social media:

Twitter: Natuurgebied de Maashorst (@MaashorstDe) / Twitter

Facebook: Natuurgebied de Maashorst | Facebook