Vrijwilligers helpen een handje mee in De Maashorst

Dinsdag 13 september hielp een aantal vrijwilligers van MSD de boswachters van natuurgebied De Maashorst bij hun onderhoudswerkzaamheden in het gebied. De vrijwilligers zijn MSD-medewerkers die onder het motto “Handen uit de Mouwen” regelmatig een helpende hand bieden aan goede doelen en projecten in en rondom de locaties van MSD in onder meer Oss en Boxmeer.​

De vrijwilligers waren al eerder te gast in het natuurgebied om te helpen bij werkzaamheden. Deze keer gingen ze aan de slag op een locatie in Schaijk. Dinsdag werden jonge dennetjes verwijderd om stukken hei open te houden. Dat is goed voor landschappelijke afwisseling en biodiversiteit. Soorten als bijvoorbeeld de levendbarende Hagedis en de Nachtzwaluw doen daar hun voordeel mee.

De boswachters van natuurgebied De Maashorst zijn blij met deze helpende handen. Met behulp van de vrijwilligers van MSD kon een deel rond de drie vennen in het gebied stevig aangepakt worden. De vrijwilligers kregen op hun beurt informatie over het natuurgebied en een excursie naar de grote grazers aangeboden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

In natuurgebied De Maashorst zijn door het jaar heen tal van vrijwilligers behulpzaam. Zo zijn er de rangers die onder andere controle- en herstelwerkzaamheden doen aan de afrastering en excursies verzorgen naar de grote grazers. Maar ook mensen van Binnenwerk en scholengemeenschap HUB helpen met klussen in het gebied.