vak-man-schap uit de maashorst

Puur en oerlekker eten vraagt om passie voor het vak. Nou, dat hebben de vakmannen en vakvrouwen uit De Maashorst wel. Hun appels, kazen en bieren vinden gretig aftrek, winnen prijzen en liggen vooraan in de supermarkt. Maar wie zijn deze vakmensen eigenlijk en wat drijft ze? Hoe verbouwen ze hun producten, wat maakt hun ambacht zo bijzonder en wat bindt hen aan De Maashorst? In deze interviewreeks geven ze een uniek kijkje in de keuken.

Wilskracht met Wil Princen en Wil van Haren
"Toen we met onze Bastion de prijs voor Brabants Lekkerste Bier wonnen, zei de jury: 'Jullie bier is vol en mooi rond. Perfect in balans'. Een mooi compliment!"

Molenaar Ad van Lamoen
Toen Ad tien jaar geleden met pensioen ging en hoorde dat de Kilsdonkse Molen gerestaureerd ging worden, keek niemand op van zijn nieuwe baan als molenaar.
“ van écht vakmanschap smullen? met de maashorst smaak safari zit je goed! ”




Vakmanschap-routes
Om je kennis te laten maken met het oergebied in Brabant en haar streekproducten zijn er verschillende fiets- en wandelroutes uitgegeven.
Kies jij voor een verfrissend rondje langs de Aa of ga je voor een toer langs uitgestrekte weilanden. Smakelijke pitstops gegarandeerd!
Bekijk de fiets- en wandelroutes
Bekijk het streekproductenoverzicht