open monumentendag maashorst

Zondag 15 september 2019

Tijdens Open Monumentendag in De Maashorst duik je in de geschiedenis van de dorpskernen, maak je kennis met verschillende monumenten en kom je achter bijzondere verhalen. Dit jaar is het thema 'plekken van plezier'. Van Kasteel en jachtslot tot molen en kerk, kom jij ze ontdekken? 

Ontdek monumenten in alle dorpskernen

Bernheze

Tijdens Open Monumentendag in Bernheze duik je in de geschiedenis van wel zeven opengestelde monumenten. Van Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse Molen tot de Meierijsche Museumboerderij en Jachtslot De Berkt, kom jij ze ontdekken?

Bezoek Bernheze

Oss

Oss is een grote erfgoedgemeente met maar liefst 244 rijksmonumenten en 328 gemeentelijke monumenten. Hier zijn meer dan 50 monumenten te bezoeken en er zijn diverse activiteiten zoals een busexcursie, rondleidingen, tentoonstellingen en workshops. 

Bezoek Oss

Landerd

Met molens, historische panden, architectuur, is Landerd een veelzijdig cultureel gebied. Maak een fietstocht langs de Bossche School-architectuur of duik in de geschiedenis van de dorpen. En heb je weleens een hooiberg bezocht? Nu is je kans!

Bezoek Landerd

Uden

Piet Mondriaan heeft tussen 1904-1905 in Uden gewoond. Hier schilderde hij onder andere de molen van Jetten. Maar in de Maashorst zijn nog veel meer molens te bewonderen. Fiets de Maashorst Molenaar Route en laat je leiden door de authentieke dorpjes.

Bezoek Uden