Paula Evers, Lady's in bleu
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Jubileumexpositie bij Galerie Sous-Terre

Op zondag 10 november 2019 tussen 13.00 uur en 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de jubileumexpositie bij galerie Sous-Terre Lithoijen. Precies 30 jaar geleden openden Bernadette en Nol de Groot de galerie in het souterrain van hun woning aan de Batterijstraat 23a in Lithoijen. Inmiddels beschikt het echtpaar, samen met hun zonen, over een expositieruimte van 1000 m2 en een beeldenpark van ruim 30000 m2 en daar mogen ze best trots op zijn. Ook mogen ze trots zijn dat ze een aantal keren in de finale hebben gestaan bij de verkiezing van beste galerie van Nederland. Hoewel het geen officieel jubileum is, wil de familie De Groot dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast het gebruikelijke hapje en drankje, stellen zij elke bezoeker een kleine attentie in het vooruitzicht. Verder trakteren zij de bezoekers natuurlijk op een schitterende expositie met werken van: Eli…

Lees verder

Op zondag 10 november 2019 tussen 13.00 uur en 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de jubileumexpositie bij galerie Sous-Terre Lithoijen. Precies 30 jaar geleden openden Bernadette en Nol de Groot de galerie in het souterrain van hun woning aan de Batterijstraat 23a in Lithoijen. Inmiddels beschikt het echtpaar, samen met hun zonen, over een expositieruimte van 1000 m2 en een beeldenpark van ruim 30000 m2 en daar mogen ze best trots op zijn. Ook mogen ze trots zijn dat ze een aantal keren in de finale hebben gestaan bij de verkiezing van beste galerie van Nederland. Hoewel het geen officieel jubileum is, wil de familie De Groot dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast het gebruikelijke hapje en drankje, stellen zij elke bezoeker een kleine attentie in het vooruitzicht. Verder trakteren zij de bezoekers natuurlijk op een schitterende expositie met werken van: Elies Auer, Hermien Buytendijk, Paula Evers, Jonneke Kodde, Louis La Rooy, Ton Sprangkelen, Hans Vanhorck en Loek van Walsem.

Zonder de overige kunstenaars te kort te willen doen, vragen de galeriehouders bijzondere aandacht voor 2 kunstenaars met wie zij vanaf de beginjaren mee samenwerkt, namelijk Paula Evers en Jonneke Kodde.

Paula Evers
Paula trekt haar werk als het ware uit elkaar in twee losse onderdelen. Aan de ene kant zien we haar staande figuren, die op een suggestieve manier aanwezig zijn in haar schilderijen. Figuren die zich tijdens het werkproces opdringen, als waren zij aanwezig voordat Paula met het schilderen begint. Aan de andere kant zien we 'landschappen' ontstaan waaruit de menselijke figuur geheel verdwenen lijkt te zijn. Sterker nog de werken lijken nagenoeg leeg. Grote ruimtelijke vlakken worden doorbroken door een enkel 'eilandje'. De contouren van een stad? Een van grote afstand bekeken industrieterrein? Op deze vragen antwoordt Paula als volgt: “Ik weet het echt niet, ik schilder en terwijl ik schilder tast ik als het ware mijn directe, indirecte of misschien zelfs mijn innerlijke omgeving af waardoor er een voorstelling ontstaat’.

Jonneke Kodde
De essentie van de werkwijze van Jonneke Kodde is: eerst goed observeren, daarna proberen de grote lijnen te ontdekken waarna het beeld, vanuit het geheugen, haar vorm krijgt. Zij kiest voor het boetseren in zwarte was, omdat het materiaal zich snel laat opbouwen en corrigeren en zo het minst remmend werkt bij een snelle eerste opzet van een beeld. Een dynamiek, die je terugvindt in de vogelvluchten. Het liefst zou zij ze los van de sokkel de vrijheid geven. De natuur is een van de inspiratiebronnen van de beeldhouwster. Ze streeft ernaar, dat ene moment van spanning en beweging vast te leggen. Een vogel op het punt van wegvliegen. Een momentopname vastgelegd in brons. Een bronzen uil suizend door de nacht. De gestileerde weergave van een stukje natuur in beweging.

Lees minder

Contact

Adres:
Galerie Sous-Terre en Beeldenpark
Galerie Sous-Terre en Beeldenpark
Batterijstraat 23 a
5396 NT LITHOIJEN
Plan je route

Wanneer

  • Van maandag t/m donderdag op afspraak.

Locatie

Neem alvast een kijkje