Vestingstadjes Ravenstein en Megen

Binnen de grenzen van gemeente Oss liggen de vestingstadjes Ravenstein en Megen. Er is veel historie te zien en ontdekken in deze vestingstadjes: kloosters, molens, pittoreske huizen, stadspoorten en delen van de oude vestingsmuur. Laat je betoveren door de schoonheid van Ravenstein en Megen tijdens een fiets- of wandeltocht. Vergeet niet om één van de vele restaurantjes te bezoeken!

Ravenstein

Ravenstein is een Brabants stadje gelegen aan de Maas. Deze stad ontving in 1380 stadrechten en beschikt nog steeds over historische delen: twee kerken, een molen, vele pittoreske huizen, vestingswerken uit de tijd van het kasteel van Ravenstein en oude stadspoorten. Doordat Ravenstein maar een paar straten telt, is het een aangename eravring om te gaan wandelen of fietsen.

 

Lees meer over Ravenstein

Een bezoek is zeker de moeite waard

Inwoner van Ravenstein

Megen

Megen beschikt over ongeveer 1.600 inwoners en ligt aan de maas en tegenover de Gelderse plaatsen Maasbommel en Appeltern. Megen ontving rond 1357 stadrechten en is een historisch stadje dat lange tijd een zelfstandig graafschap was. Megen beschikt over twee kloosters, waarvan één het oudste klooster van Nederland. Daarnaast zijn de Gevangentoren en het middeleeuws stratenpatroon ook behouden van vroeger.

Lees meer over Megen