startpunt bedaf

Je bent nu bij Bedaf. Het hoogteverschil in dit unieke landschap moet je ervaren. Trek je broekspijpen wat hoger op, volg de breuk en laat je onderweg meer vertellen over het wijstverschijnsel. Vervolg je weg over de kronkelpaadjes van de Bedafse Bergen en langs de Leijgraaf. Klaar om jouw avontuur te starten? Ga dan naar De Mastworp en Teugel Resort Uden! Volg je eigen oerinstinct en ga!

Start jouw avontuur bij De Mastworp en Teugel Resort Uden!

Jouw ontdekkingstocht door Herperduin begint bij De Mastworp of Teugel Resort Uden. Zij zijn het ideale startpunt voor jouw avontuur door De Maashorst en weten je alles te vertellen over Bedaf. Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid. Zo stap je vanuit je auto gemakkelijk richting de stuifduinen om jouw te avontuur beginnen. En bij terugkomst kun je natuurlijk aanschuiven voor iets lekkers of afsluiten in het klimpark!

Bezoek De Mastworp              Bezoek Teugel Resort Uden

in de volksmond noemen we de stuifduinen ook wel 'de kont'

Wim Althuizen - Gemeente Uden

De stuifduinen van Bedaf

Omdat de Maashorst hoger ligt dan de omgeving is het gebied droger dan de rest. Daar houden mensen van, dus eeuwen geleden woonden hier al mensen. En waar mensen komen, verandert de omgeving. Zo werd er door de Middeleeuwse boeren veel hout gekapt voor de bouw van akkers. Op die gekapte stukken grond ontstonden uitgestrekte heidevelden. Daarop lieten de boeren hun schapen grazen. Die aten de heidevelden zo kaal dat het zand bloot kwam te liggen. Door de wind begon dat te verstuiven. 

Het resultaat: de stuifduinen van Bedaf. Een bijzonder stukje oergebied waar je heerlijk vrij kunt struinen en waar het voelt alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Ontdek de stuifduinen van Bedaf

de tips voor bedaf - van klimpark tot wijst