startpunt hooge vorssel

Je bent nu in Hooge Vorssel, een stuk natuur waar je van de ene verrassing in de andere valt. Struin langs sloten en kikkerpoelen, over terpen en zandverstuivingen. Bezoek grafheuvels uit de oertijd en ontdek hoe je roversbendes tegenhoudt. Klaar om jouw avontuur te starten? Ga dan naar 't Bomenpark in Heesch! Volg je eigen oerinstinct en ga!

Start jouw avontuur bij 't Bomenpark!

Jouw ontdekkingstocht door Hooge Vorssel begint bij 't Bomenpark in Heesch. Zij zijn het ideale startpunt voor jouw avontuur door De Maashorst en weten je alles te vertellen over Hooge Vorssel. Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid. Zo stap je vanuit je auto gemakkelijkhet het aanliggende bos in om jouw avontuur te beginnen. En bij terugkomst kun je natuurlijk aanschuiven voor een hapje en drankje.

Bezoek 't Bomenpark

bewonder de oerschatten met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht!

Gonnie Versteeg - Natuurcentrum Maashorst

De oerschatten van De Maashorst

De afgelopen jaren zijn in De Maashorst spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Zo vonden ze in Hooge Vorssel vorstengraven uit de vroege ijzertijd en verschillende begraafplaatsen uit de prehistorie.

Tastbare herinneringen uit de (pre)historie die in het huidige landschap nog steeds aanwezig én zichtbaar zijn. Al deze plekken kun je bezoeken met gids of kun je zelf ontdekken.

Ontdek de oerschatten

de tips voor hooge vorssel - van oerschat tot uitkijktoren