startpunt slabroek

Je bent nu in Slabroek. Er is genoeg te ontdekken hier: je komt heide, bossen, wisenten én kabouters tegen. Maar ook de rijke geschiedenis van dit oergebied wordt hier zichtbaar, bijvoorbeeld op het urnenveld of bij het graf van de vorstin. Klaar om jouw avontuur te starten? Ga dan naar Natuurcentrum De Maashorst! Volg je eigen oerinstinct en ga!
 

Start jouw avontuur bij Natuurcentrum De Maashorst!

Jouw ontdekkingstocht door Slabroek begint bij Natuurcentrum De Maashorst. Zij zijn het ideale startpunt voor jouw avontuur door De Maashorst en weten je alles te vertellen over Slabroek.

Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid. Zo stap je vanuit je auto gemakkelijk te voet het natuurgebied in en op zoek naar de oerschatten of grote grazers. Wil je de wisent van dichtbij spotten? Dan is dit de plek om je excursie met ranger te boeken. En bij terugkomst kun je natuurlijk terecht voor een klein hapje en drankje.

Bezoek het Natuurcentrum

de meeste heuvels in het urnenveld worden omringd door een kringgreppel of een palenkrans.

Gonnie Versteeg - Natuurcentrum Maashorst

De vorstin van De Maashorst

In 2000 voor Christus leefden er al mensen in De Maashorst. De oudste en nog zichtbare overblijfselen uit die tijd zijn de grafheuvels: monumenten voor overledenen die centraal onder de heuvel werden begraven.

Op de Slabroekse Heide zijn tientallen van deze grafheuvels gevonden, met onder andere een vorstin in hun midden.

Bezoek het urnenveld in Slabroek

de tips voor slabroek - van urnenveld tot uitkijkpunt