startpunt steenbergen

Je bent nu in Steenbergen. Een natuurgebied dat steeds meer zijn oervorm terugkrijgt, mede dankzij de wilde grazers die je hier in het wild kunt spotten! Kom spelen, sporten of lekker snoepen van de natuur. Neem een duik in de zwemplas of kijk of je de zeldzame grauwe klauwier ziet vliegen. Klaar om jouw avontuur te starten? Ga dan naar Camping De Heische Tip! Volg je eigen oerinstinct en ga!
 

Start jouw avontuur bij Camping De Heische Tip!

Jouw ontdekkingstocht door Steenbergen begint bij Camping De Heische Tip. Zij zijn het ideale startpunt voor jouw avontuur door De Maashorst en weten je alles te vertellen over Steenbergen.

Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid. Zo stap je vanuit je auto gemakkelijkhet richting de kern van het natuurgebied om jouw avontuur te beginnen. Je komt daarbij zelfs langs het begrazingsgebied van de wisent! En bij terugkomst kun je natuurlijk heerlijk bijkomen op het terras.

Bezoek De Heische Tip

wandelen door het begrazingsgebied is betoverend. je komt helemaal tot rust.

Maurice van Doorn - Bos- en natuurbeheerder gemeente Uden

De grote grazers

Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen.

Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony.

Ontmoet de grote grazers

de tips voor steenbergen - van wisent tot plukbos