Fiets
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fietstocht Oss 'Joop Falke'

VVV Oss organiseert op vrijdag 15 november 2019 een fietstocht door Oss. Om 10.00 uur staat een deskundige gids klaar bij het bezoekerscentrum.

Als edelsmid maakte Joop Falke (1933-2016) sieraden, liturgisch vaatwerk en ander inrichtingswerk voor kerken. Daarnaast m…

Lees verder

VVV Oss organiseert op vrijdag 15 november 2019 een fietstocht door Oss. Om 10.00 uur staat een deskundige gids klaar bij het bezoekerscentrum.

Als edelsmid maakte Joop Falke (1933-2016) sieraden, liturgisch vaatwerk en ander inrichtingswerk voor kerken. Daarnaast maakte hij groter werk zoals plastieken en beelden van verschillende materialen. Joop Falke volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Kunstnijverheid in Arnhem (1955-1958). Na zijn opleiding vestigde hij zich in Oss. Hij ontwikkelde een eigen signatuur: geen fratsen, maar met eenvoud en soberheid de schoonheid van het gewone benaderen. In Oss is allerlei werk van Joop Falke terug te vinden in de openbare ruimte. Op deze vrijdag 15 november 2019 maken we een fietstocht langs deze kunstwerken. Ook brengen we een bezoek aan de Grote Kerk. Daar is ook werk van Joop Falke. Bij elke stop zal de gids vertellen over het kunstwerk en de achtergrond ervan.

Het belooft een mooie en verrassende fietstocht te worden!
Reserveren is verplicht. Er is een maximum van 20 deelnemers.

Lees minder

Contact

Adres:
VVV Oss
Spoorlaan 24
5348 KB OSS
Plan je route

Prijzen

  • € 5,00

Locatie

Neem alvast een kijkje