Maashorst Wisenten
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In het spoor van de grazers

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met de IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 25 juli. Om 10.30 uur verzamelen de aangem…

Lees verder

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met de IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 25 juli. Om 10.30 uur verzamelen de aangemelde deelnemers bij het Natuurcentrum en trekken onder begeleiding van IVN gidsen het gebied in. Samen met de IVN gidsen gaat u op zoek naar de grazers en andere dieren in het gebied. Grote kans dat u Tauros runderen en Exmoor pony’s ontmoet, in de verte een Ree ziet staan of misschien zelfs een Vos door het hoge gras ziet sluipen. De Maashorst is een gebied waar vele kleine en grote dieren zich thuis voelen. De bekende grote grazers, Tauros, Exmoor pony en Wisent zorgen voor een afwisselend landschap waar bomen, struiken en kruiden een kans krijgen. En in dit landschap voelen ook tal van andere zoogdieren zich thuis. Reeën, Dassen, Vossen en Hazen weten de rustige plekken in het gebied te vinden en brengen daar hun jongen groot. Zodra de jongen wat meer op eigen benen kunnen staan trekken ze met hun ouders het gebied in om voedsel te zoeken. Het is nu dan ook de tijd dat dat je geregeld hazen of jonge eekhoorns tegen zult komen. Maar ook bij de grazers lopen natuurlijk een aantal jonge dieren.

Deze tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Om 10.30 uur wordt u ontvangen door IVN-gidsen in het Natuurcentrum en na afloop om 12.30 kunnen deelnemers hier terecht voor een lekker kopje koffie of thee. Deelname kost € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Opgeven voor deelname is noodzakelijk en kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of via onderstaand formulier.

Lees minder

Contact

Adres:
Speeltuin Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Plan je route

Locatie