10x herfstvakantie in de maashorst

Op zoek naar een uitje voor in de herfstvakantie? Hieronder vind je tien activiteiten die jouw vakantie ongetwijfeld tot een succes maken. Volg de Osje-route of kom klimmen bij Klimpark-Uden. Eropuit met het gezin? In De Maashorst zit je deze herfstvakantie zeker goed! 

Klaar voor vakantiet(r)ips in De Maashorst? Lees snel verder en ontdek de tien activiteiten. Volg je oerinstinct en ga! 

Doorkruis De Kanonsberg

Het boswachterspad door De Kanonsberg werd door boswachter Janneke aangestipt als een prachtige wandelroute voor flora en fauna. Ook het hiking-platform The Hike schreef lovende woorden. Ook benieuwd geworden? Volg je oerinstinct en ga!

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Download de route

 

Klimmen bij Klimpark-Uden

Heb je kleine aapjes thuis of wil je zelf even de deur uit voor een flinke dosis gymnastiek? Klimpark Uden is gedurende de herfstvakantie dagelijks geopend! Met vier routes voor jong en oud, is er zeker een geschikte route voor jou bij.

Reserveer via de website

Op safari in eigen land

Met De Maashorst als achtertuin zit je goed! Wisenten, Exmoorpony’s en taurossen grazen hier volop. Oog-in-oog staan met de wilde grazers? Plan je route met de begrazingskaart. Bekijk hier de video.

Download de begrazingskaart

Speuren naar kabouters

Voor kinderen van 3 t/m 8 jaar vind je bij Natuurcentrum De Maashorst het 'kabouterpad.' Haal de opdrachten op bij de infobalie en volg de bewegwijzering met de letter ‘K.’ Weten jullie de verstopte bosbewoners te vinden?

Bezoek het natuurcentrum

Maak je eigen oermasker

Kies je voor potlood en stift of haal je wat stokjes, bloemen en bladeren uit de tuin? Print het sjabloon, versier het masker en laat je oergevoel spreken!

Meer tips voor thuis ontdekken? Bekijk hier onze top-10 om De Maashorst in huis te halen. Perfect voor als het regent!

Download het sjabloon

Doe de Berg- en Breukroute

Wijstgronden zijn uniek en komen in Europa haast niet voor. Wil jij meer te weten komen over het samenspel tussen mens en natuur? Dan is de Berg- en Breukroute zeker wat voor jou! De route is goed voor 6,5 km wandelplezier en leidt rond het buurtschap Bedaf.

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Bekijk de route

Denderen over het Docus de Das-avonturenpad

Langs het verharde wandelpad van ca 1,5 km is er volop avontuur te beleven. Luister naar het verhaal van het betoverde bos, speel op de klimtoestellen en help Docus de Das om zijn vriendjes te redden.

Naar het startpunt

Natuurlijk spelen op de Natuurspeelplaatsen

Deze plekken in De Maashorst zijn perfect om uit te (g)razen in de vakantie! Bekijk het overzicht en ontdek of er een natuurspeelplaats bij jou in de buurt is.

Bekijk het overzicht

 

Volg de Osje-route door Herperduin

Leuk voor jong én oud! Deze wandelroute begint bij de Natuurspeeltuin het Klauterwoud en zit vol leuke opdrachten. Volg de palen in het bos van Herperduin, kom meer te weten over de natuur en beklim de uitkijktoren waar je de Taurossen en Exmoorpony's zeker kunt spotten. 

Download de route

10x Activiteiten voor thuis

Regent het buiten of wil je liever gewoon binnenblijven? Speciaal voor jou stelden we een lijst op met leuke oeractiviteiten voor thuis. Bekijk de lijst hier en haal De Maashorst in huis.

Bekijk de activiteiten

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en activiteiten in De Maashorst? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je bent er als eerste bij.

Naar het inschrijfformulier