fietsen in het oergebied

Je pakt je rugzak in, trekt je sportkleding aan en gewapend met je bidon en fiets trek je de ongerepte natuur van De Maashorst in. Voor hoe lang? Je hebt geen idee. Slechts één ding weet je zeker: je zal getuige zijn van de meest gave aanzichten in het archeologisch rijke gebied. Van bijzondere oerschatten tot prachtige bossen, heidevelden, wijstgebieden: niets blijft door jou ongezien. Kies je route en ga!

Fietsroute Hoge Wijst

Fiets over de Peelrandbreuk en langs de wijstgronden. Laat je fascineren door dit zeldzame natuurverschijnsel en fiets van horst (hoog) naar slenk (laag). Onderweg kom je dankzij de informatieborden meer te weten over wijst. Ben jij klaar om te beginnen aan de 32 kilometer lange tocht?

Bekijk de route

in de maashorst is het overal mooi fietsen, je raakt gewoon niet uitgekeken.

Corrie Engels - bezoeker

Op Boevenpad

In de zeventiende eeuw waren er rovers in de bossen van Slabroek. Het waren 'Zwartmakers'. De bende werd zo genoemd omdat de rovers hun gezichten zwart maakten voor een overval. De aanvoerder heette Kobus van der Schlossen.Tijdens deze fietstocht die je dwars door De Maashorst leidt, laat schurk Kobus van der Schlossen je de mooiste en interessantste plaatsen in het gebied zien en vertelt hij zijn verhaal. Leuk met de kids!

Download de app

wij stellen onze fietsroute vooraf samen. handig én het scheelt onderweg veel tijd.

Bram van Rosmalen - bezoeker

Bepaal je eigen route

Een echte avonturier houdt niet vast aan routes en regels van anderen. Die durft zelf op pad te gaan. Met behulp van het fietsknooppuntennetwerk stel je je eigen route samen. Je vindt het netwerk op de website van Visit Brabant.

Bekijk de routeplanner