routes voor kinderen

Voor de beginnende avonturiers zijn er speciale kinderroutes in Het Oergebied. De routes zijn korter, maar daardoor zeker niet minder spannend. Maak kennis met Docus de Das of ga met Osje op pad. Onderweg is er genoeg te zien en te beleven. Wanneer komen jullie het gebied onveilig maken?

 

Verdwalen in het kabouterbos

Volg de paaltjes met de letter 'K' en wie weet vind je de kabouters in het bos. Speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar is er bij Natuurcentrum De Maashorst het kabouterbos. Huur een mapje met foto's, verhalen en opdrachten en trek erop uit. Elk seizoen is er weer een nieuwe map, dus het pad verveelt nooit!

Ontdek meer

Osje in Herperduin (1,5 km)

Osje, dé mascotte van de gemeente Oss, neemt je mee in de bossen van Herperduin. De wandelroute begint bij de Natuurspeeltuin het Klauterwoud. Volg de palen in het bos, kom meer te weten over de natuur en beklim de uitkijktoren waar je de Taurossen en Exmoorpony's zeker kunt spotten. 

Download de route

Op avontuur met Docus de Das (1,5 km)

Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen, heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren denken sindsdien een ander dier te zijn. Kom jij het bos en de dieren bevrijden?

Download de route

De Maashorst, toen en nu

Met deze plattegrond gaan de oerschatten en natuurparels in De Maashorst pas écht leven. Laat je inspireren door de stripverhalen en stippel je route uit. 

Download de plattegrond

tijdens de fietsroute 'op boevenpad' neemt schurk kobus je mee naar spannende plekken in de maashorst.