routes voor kinderen

Voor de beginnende avonturiers zijn er speciale kinderroutes in Het Oergebied. De routes zijn korter, maar daardoor zeker niet minder spannend. Maak kennis met Docus de Das of ga met Osje op pad. Onderweg is er genoeg te zien en te beleven. Ravotten in de modder, leren over de natuur, spellen spelen en opdrachten uitvoeren, geen kind zal zich vervelen! Wanneer komen jullie het gebied onveilig maken?

Osje in Herperduin

Osje, dé mascotte van de gemeente Oss, neemt je mee in de bossen van Herperduin. De wandelroute is ongeveer 1,5 kilometer lang en begint bij de Natuurspeeltuin het Klauterwoud. Volg de palen in het bos, kom steeds meer te weten over de natuur en beklim de uitkijktoren waar je de taurossen en exmoorpony's zeker kunt spotten. Al met al een unieke kindertocht, wanneer trek jij erop uit?

Download de route

de kinderroutes zijn uitdagend en leuk. wij zijn fan!

Mo van Boxtel - bezoeker

Op avontuur met Docus de Das

Docus de Das heeft hulp nodig! Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen, heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren denken sindsdien een ander dier te zijn. De heks heeft verteld dat het bos alleen bevrijd kan worden door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom aan het einde van het pad te gooien. Kom je een handje helpen om het bos en de dieren te bevrijden? Langs het verharde wandelpad van ongeveer 1,5 km kom je vele speeltoestellen tegen. Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur!  

Download de route

wij trekken graag het oergebied in met de kids. heerlijk struinen!

Noa Roest - bezoeker

Verdwalen in het kabouterbos

Wist je dat er kabouters in het bos leven? Volg de groene paaltjes en wie weet vind je ze wel... Speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar is er bij Natuurcentrum De Maashorst het kabouterbos. Huur een mapje met foto's, verhalen en opdrachten en trek erop uit. Kom ook gerust nog eens terug, want elk seizoen is er weer een nieuw mapje. Het pad verveelt dus nooit! Bekijk ook zeker de andere kinderwandelingen van het natuurcentrum, want er is genoeg voor iedereen.

Ontdek meer