wandelen in de maashorst

Je pakt je rugzak in, trekt stevige laarzen aan en je bent klaar om de ongerepte natuur van De Maashorst in te trekken. Voor hoe lang? Je hebt geen idee. Slechts één ding weet je zeker: Je zal getuige zijn van de meest gave aanzichten in het archeologisch rijke gebied. Van bijzondere oerschatten tot prachtige bossen, heidevelden, wijstgebieden, niets blijft door jou ongezien. Kies je route, struin erop los. Pas wel op: voor je het weet sta je oog in oog met een wilde grazer...

 

 • Berg en Breukroute

  Ontdek het bijzondere natuurverschijnsel 'wijst' en verken de stuifduinen. Deze route wijst je de weg naar de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen.

  Berg en Breukroute
 • Doden en Godenroute

  Wandel de Doden- en Godenroute en ontdek alle archeologische opgravingen: van de paalgraven en urnenvelden tot het vorsten-graf van de vorst van Oss. Volg je oerinstinct en ga!

  Doden en Godenroute
 • Struinroute Keent

  Keent is een met natuur en water omzoomd ‘eiland’. Je vindt er waterrijke moerasgebieden,ruige ooibossen en open graslanden. Kom jij de kraamkamer van de Tauros ontdekken?

  Struinroute Keent
 • Oog-in-oog met grazers

  Met de begrazingskaart zie je in één oogopslag waar de wilde grazers in De Maashorst zich bevinden.Ook het fiets- en wandelroutenetwerk wordt weergegeven. Plan dus eenvoudig jouw route mét of zonder grazersI

  Oog-in-oog met grazers

oerlekkere streekproducten-routes

Ontmoet de vakmannen en -vrouwen in het gebied, proef de streek bij meer dan veertig smakelijke locaties of maak een oerlekkere toer met de streekproducten-routes. Wat staat er voor jou op het menu? 

Bekijk de streekproducten-routes

of kies toch voor een uitgestippelde route