wandelen in het oergebied

Je pakt je rugzak in, trekt stevige laarzen aan en je bent klaar om de ongerepte natuur van De Maashorst in te trekken. Voor hoe lang? Je hebt geen idee. Slechts één ding weet je zeker: Je zal getuige zijn van de meest gave aanzichten in het archeologisch rijke gebied. Van bijzondere oerschatten tot prachtigge bossen, heidevelden, wijstgebieden, niets blijft door jou ongezien. Kies je route, struin erop los. Pas wel op: voor je het weet sta je oog in oog met een wilde grazer...

Doden en Godenroute

Eeuwenlang rustten de prehistorische vorsten in vrede aan de randen van De Maashorst. Totdat de mens wegen ging verharden. Wandel de Doden- en Godenroute en ontdek alle archeologische opgravingen: van de paalgraven en urnenvelden tot het vorsten-graf van de vorst van Oss.

Bekijk de route

Berg en Breukroute

Maak kennis met het samenspel tussen mens en natuur en de sporen die hierdoor in het landschap achterbleven. Ontdek het bijzondere natuurverschijnsel wijst en verken de stuifduinen. Deze route wijst je de weg naar de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen.

Download de route

Bergen en Breuken

Deze korte wandelroute is 8 kilometer lang en laat je in ongeveer twee uur kennismaken met het bijzondere natuurverschijnsel wijst. Struin jij binnenkort door het gebied met aardbreuken, horsten en slenken?

Bekijk de route