12x meivakantie in de maashorst

Ben jij klaar voor de meivakantie in het oergebied? Bereid je voor op een ontdekkingstocht, volg de kaart naar de wilde grazers en ga terug in de tijd met de oerschatten en natuurparels.

Hieronder vind je twaalf tips waarmee je, met in achtneming van de maatregelen, het natuurgebied kunt ontdekken. Beleef, bewandel en geniet tijdens je meivakantie in De Maashorst. 

Natuurspelletjes

Ken jij het luisterspel, de dennenappeldans en het blinde-boom-mannetje al? Natuurmonumenten heeft een lijst opgesteld met de leukste spelletjes voor in de natuur. Bezoek een van de vele natuurspeelplaatsen in De Maashorst en leef je uit. Trek deze meivakantie het natuurgebied in en daag je broertje of zus uit. Wie gaat er winnen?

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Leef je uit in de natuurspeelplaatsen

Op pad met de tOERbox

Heb jij de tOERbox al ontdekt? Dit pakket is gevuld met routes vol tips, weetjes en spelelementen die je langs de mooiste en interessantste plekjes van De Maashorst leiden. Spring op je fiets en trek eropuit in De Maashorst.

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Bestel de tOERbox

Wandel de Vijflandschappen route

Met de krakende takjes onder je wandelschoenen en de zon op je gezicht kun je in De Maashorst echt even tot rust komen. Natuurcentrum De Maashorst biedt verschillende wandelingen die je door het natuurgebied leiden. Trek eropuit in de meivakantie en ontdek hoe het gebied zich ontwikkelt in de lente.

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Ontdek de wandelroutes van het Natuurcentrum 

Geocaching

Hoe goed is jouw oerinstinct ontwikkeld? Spiek in holle boomstammen, graai tussen de bladeren en til elke steen op. Wie weet ontdek jij de verstopte geocaches in De Maashorst. Download de app en trek eropuit de wandelgebieden in. Hoeveel weet jij er te spotten?

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Ontdek de wandelgebieden

Mountainbike door het oergebied

Staan adrenaline, snelheid en vies worden in jouw woordenboek? Ga dan de uitdaging aan en kom deze voorjaarsvakantie mountainbiken in De Maashorst. Met vijf verschillende routes die een totale lengte van 100 kilometer beslaan, ben jij zeker van een dag vol avontuur. Durf jij het aan? 

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Plan je route

Op avontuur met Docus de Das

Download de Docus de Das route en bevrijd de dieren in het bos. Trek eropuit in De Maashorst en ontdek de vele routes voor kinderen. Kom jij ook wandelen in de meivakantie?

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Ontdek alle routes voor kinderen

Wijst beleven met de berg- en breukroute

De Maashorst is een bijzonder natuurgebied. Al eeuwen leven hier dieren, planten en bomen in harmonie. Op sommige unieke plekjes in het natuurgebied kun je de vroegere sporen hiervan nog zien. Weet jij de breuken, wijstgronden en struifduinen te herkennen? Boswachter Janneke vertelt je er alles over in haar blog

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Wandel de berg- en breukroute

 

Vogels spotten in De Maashorst

Wil je de allermooiste vogelgeluiden horen? In De Maashorst kan dat! Trek eropuit in Brabant en wees er vroeg, of juist in de avond bij. Kom wandelen en kijk goed om je heen. Wil je meer weten over de vogels en hoe jij ze kan spotten in je meivakantie? Boswachter Marc vertelt je er alles over. 

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Vind de vogels in De Maashorst

Op safari in eigen land

Nu de Alpen en de Himalaya niet toegankelijk zijn, daagt De Maashorst je uit om op safari te gaan in eigen land. Trek je bergschoenen aan, vul je rugtas met een stevige lunch en beklim de Bedafse Bergen.

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Ga op safari in De Maashorst

Ontdek de Paalgraven

Met het hele gezin op ontdekkingstocht! In De Maashorst liggen spectaculaire vondsten uit de geschiedenis. Haal de archeoloog in jezelf naar boven en bewonder de oerschatten. Kom jij ook een kijkje nemen in het verleden?

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Download de plattegrond

Spot de wilde grazers

Als je door het oergebied van de Maashorst struint, kan je zomaar oog-in-oog komen te staan met een wisent, Exmoorpony of een Tauros. Kom erachter wat je moet doen als je een wilde grazer tegen het lijf loopt en plan je route met de begrazingskaart. 

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Download de begrazingskaart 

10x Activiteiten voor thuis

Woon je niet in De Maashorst, regent het buiten of wil je liever gewoon binnenblijven? Speciaal voor jou stelden we een lijst op met leuke oeractiviteiten die je thuis kunt doen deze meivakantie. Bekijk de lijst hier en haal De Maashorst in huis.

Bekijk de activiteiten

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en activiteiten in De Maashorst? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je bent er als eerste bij.

Naar het inschrijfformulier