ontmoet de avonturiers

Het laatste weekend van maart was het zover. Vijf groepen avonturiers trokken voor het eerst De Maashorst in. Niet wetende wat hen te wachten stond, begonnen ze aan hun reis naar het oergebied in Brabant. Ze stonden oog-in-oog met wisenten, kookten oerlekkere gerechten tijdens een kookworkshop en verkenden bovenal de natuurparels in het gebied. Hieronder lees jij hoe ze hun weekendje Maashorst ervaren hebben.

Dorine Kuivenhoven

Dorine kan er kort over zijn: 'Het weekend was echt top! Van een heerlijk fris huisje in Vakantiepark Herperduin tot het diner bij De Kriekeput, het was genieten geblazen.' Buiten het genieten, was er tijdens het weekend ook tijd voor avontuurlijke zaken.

De wisentenexcursie en het ommetje Maashorst waren leuk én leerzaam: 'We hebben met dank aan de gids veel geleerd over wisenten en De Maashorst.' Ook hebben Dorine en haar gezelschap leren koken tijdens de kookworkshop van de Uitstapjesspecialist: 'Oerlekker!'

Het weekend was zeer geslaagd: 'De Maashorst is een prachtig onontdekt stukje Nederland. We zeggen dan ook geen vaarwel, maar tot ziens.'
 

Robert Veltman

'We hebben een heerlijk weekend gehad!', Robert en Caroline ontpopten zich als ware avonturiers in het oergebied van Brabant. Bij Vakantiepark Zevenbergen verbleven zij in een bungalow midden in de natuur. 

'Onze focus lag op fietsen dit weekend. Ondanks dat mijn vrouw niet goed ter been is, konden we op deze manier de natuurpareltjes goed ontdekken. En wat hebben we genoten! Prachtige natuur en heerlijk weer, we konden het niet beter treffen', aldus Robert.

Buiten de fietstocht was ook het diner bij Herberg D'n Brouwer heer-lijk. Kortom, een geslaagd avontuur vol nieuwe ontdekkingen, dat was hun bezoek aan De Maashorst.

Danny Broekman

'De kinderen konden lekker rondrennen en spelen en we hebben als echte avonturiers een kampvuurtje gemaakt', Danny en zijn gezin hebben 'volop genoten' van hun weekendje Maashorst.

Met Charme Camping Hartje Groen als thuisbasis trok het jonge gezin het oergebied van Brabant in. 'We twijfelden of twee uur wandelen niet lang is met kleine kinderen, maar niets bleek minder waar. We hebben zelfs een wisent gespot tijdens de wisentenexcursie!'

Met de kookworkshop van de Uitstapjesspecialist was het jonge gezin erg tevreden: 'Leuk om te koken met je kinderen.'  Wanneer we Danny vragen of hoe hij zijn bezoek aan het oergebied van Brabant ervaren heeft, is zijn antwoord duidelijk: 'De Maashorst was voor ons een onbekend natuurgebied, maar we komen er zeker een keer terug. Hier moet je heen!'

Monique Tittulaer

Het weekend van Monique en haar gezin was een mengeling van avontuur en plezier, maar ook van rust in de natuur. Precies goed! Ze verbleven in de trekkershut van Charme Camping Hartje Groen, trokken eropuit tijdens de wisentenexcursie en leerden koken in de grote keuken van de uitstapjesspecialist.

Vooral de ontmoeting met de wilde grazers in het gebied heeft indruk gemaakt: 'Wat een immense beesten zeg!' Wat voor het gezin nog steeds moeilijk te bevatten is, is de rijke geschiedenis die De Maashorst kent: 'De gidsen van Staatsbosbeheer hebben ons veel interessante verhalen verteld. Echte vakmensen! Ik heb nooit geweten dat de Maas helemaal hier heeft gelopen.'

Monique is vastberaden om nog eens terug te keren naar De Maashorst: 'Schitterende natuur om echt eens tot rust te komen.' En haar man die niet zo van kamperen houdt? Die haalt Monique gewoon over! 


Wakker worden in De Maashorst

Onze avonturiers werden met open armen ontvangen. Zo ook bij Vakantiepark Zevenbergen, waar eigenaar Twan van Bakel avonturiers Robert en Caroline 's morgens blij maakt met een heerlijk ontbijtpakketje. Wil je weten hoe jij ontvangen kunt worden in De Maashorst? Check dan de vlog van Twan.

weekendje maashorst? - Hier moet je zijn