10x thuisblijftips uit de maashorst

Regent het buiten? Of kun je De Maashorst deze winter niet bezoeken? Om te zorgen dat je jezelf niet verveelt, stelden we een top-10 met thuisblijftips op. Kun jij niet naar De Maashorst? Dan komt De Maashorst naar jou!

Wil jij het oergebied in huis halen? Lees snel verder en ontdek 10x thuisblijftips uit De Maashorst.

Maak je eigen (st)oermasker

Kies je voor potlood en stift of haal je wat stokjes, bloemen en bladeren uit de tuin? Print het sjabloon, versier het masker en laat je oergevoel spreken! 

Download het sjabloon

Virtueel speuren naar vondsten uit het Vorstengraf

Het vorstengraf van Oss is het grootste en rijkste vorstengraf van Nederland. Bij de opgraving werden o.a. een bronzen urn en opgerold zwaard gevonden. De vondsten uit het graf zijn te bezichtigen in het Rijksmuseum voor Oudheden. Klik op de button en begin aan jouw virtuele tour!.

Bezoek het Rijksmuseum voor Oudheden

Kleurrijke Beestenboel

Je kunt momenteel niet op excursie. Maar wat als je de dieren uit De Maashorst in huis haalt? Met dank aan Jeroen Helmer (ARK Natuurontwikkeling) download je hieronder twee kleurplaten. Vergeet je niet om het resultaat met ons te delen op Instagram? (@bezoekdemaashorst)

Download de kikker-kleurplaat

Download de Tauros-kleurplaat

Spannend stripverhaal 'De Maashorst, toen en nu'

Met de folder (incl. stripverhaal) ‘De Maashorst, toen en nu’ gaan de oerschatten in het gebied pas écht leven. Van de paalgraven in Oss tot het Urnenveld in Slabroek, wat weet jij al van de historie van De Maashorst? 

Download de folder

Oerlekker Leesvoer 

Voor Oerlekker Maashorst (2018) werden er twaalf vakmannen en -vrouwen uit de het oergebied in Brabant geïnterviewd.

Van Aardbeien Drive-In en brouwerij tot molen en voedselbos, hoe goed ken jij het vakmanschap achter deze locaties? 

Lees de interviews

Volg je oerinstinct naar de achtertuin

Ook thuis is er volop avontuur te beleven. Van slakkenrace tot dierenbingo, met de doe-opdrachten van Staatbosbeheer maken de kinderen een ontdekkingstocht in de achtertuin.

Klik op de button en download een van de vele opdrachten in de (achter)tuin.

Kies uit de opdrachten

Bakken met oerlekkere streekproducten

Wat zijn onze streekproducten en waar zijn deze te vinden? Het antwoord: Overal! Steun de lokale ondernemers en doe je boodschappen lokaal. Van melk en bier tot brood en kaas, ontdek de streekproducten uit De Maashorst .

Let op! Voor de meest actuele openingstijden, maatregelen en diensten per locatie, verwijzen we je vanuit daar door naar de website van de desbetreffende ondernemer.

Bekijk het aanbod

Verrijk je kennis over het gebied

Waarom heet het gebied De Maashorst? En waarom noemen we het ook wel het oergebied in Brabant? Hoe zit het precies met wijst en wat moet je nu eigenlijk doen als je een wilde grazer tegenkomt? 

Lees alles over De Maashorst

Word chef-kok voor de vogels

Ook thuis is er volop avontuur te beleven. Maak van jouw tuin een voedselparadijs voor de vogels. Maak een appel vogelsnack, een taart of zelfs een gehele voedervogelplank! Klik op de button en bekijk de recepten voor deze vogelsnacks. 

Bekijk de recepten

Ontdek Bezoek De Maashorst op Instagram

Kun jij de aankomende periode niet naar De Maashorst? Dan komt de Maashorst naar jou! Voor de mooiste beelden uit het gebied, ben je op onze Instagram aan het juiste adres.

Bezoek Instagram

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en activiteiten in De Maashorst? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je bent er als eerste bij.

Naar het inschrijfformulier