10x voorjaarsvakantie in de maashorst

De voorjaarsvakantie is dit jaar net even anders dan anders nu het coronavirus een hoofdrol speelt. Gelukkig, met in achtneming van de maatregelen, kun je thuis én in de natuur nog genoeg activiteiten ondernemen waar je adrenaline van door je lijf gaat gieren.

Scroll snel verder voor de leukste tips, vis je oude broek uit de kast en trek die regenlaarzen maar vast aan want dit belooft een heerlijke voorjaarsvakantie te worden. 

Volg de Osje-route door Herperduin

Een van de favoriete uitjes in Brabant is een wandelroute vol uitdagingen. Volg de palen vanaf Natuurspeeltuin het Klauterwoud door het bos van Herperduin en kom meer te weten over de natuur. Durf jij de uitkijktoren te beklimmen?

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Download de route

Spot de grazers

Als je door het winterse oergebied van de Maashorst struint kan je zomaar oog-in-oog komen te staan met een wisent, Exmoorpony of een Tauros. Kom erachter wat je moet doen als je een wilde grazer tegen het lijf loopt en plan je route met de begrazingskaart. 

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Download de begrazingskaart 

Glij van de hoogste heuvel

Met de grootste snelheid van boven naar beneden de berg af, in De Maashorst kan dat. Sneeuw of geen sneeuw, ga de uitdaging aan en glij deze voorjaarsvakantie op je billen de berg af. Volle oerkracht vooruit!

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Bezoek de Bedafse Bergen

Kom online bierproeven 

Zoet, licht of krachtig, voor ieder wat wils in het bierpakket van de Abdij van Berne. Proef en geniet tijdens de voorjaarsvakantie van het eeuwenoude ambacht van de Norbertijnen en laat je virtueel bijpraten over bier en kaas door gids Ben en biersommelier John. 

Bestel je pakket

Kom spoorzoeken 

Ben jij een echte 'pootvinder'? Neem je vergrootglas mee en gebruik je oerinstinct om te ontdekken welke dieren jou voorgingen door het bos.

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Overwin de Berg- en Breukroute

Met dit oerkoude weer is het een van de avontuurlijkere uitjes in Brabant: 6,5 km doorstappen! Deze route leidt je rond het buurtschap Bedaf en leert je alles over het samenspel tussen mens en natuur. 

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?
Let op! Een kleine correctie in de routefolder: na knooppunt 46 moet je eerst naar 33 en daarna pas naar 42.

Download de routefolder

Ontdek de oerschatten

Met het hele gezin op ontdekkingstocht! In De Maashorst liggen spectaculaire vondsten uit de geschiedenis. Haal de archeoloog in jezelf naar boven en bewonder de oerschatten. Kom jij ook een kijkje nemen in het verleden?

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Download de plattegrond

Mountainbike door het oergebied

Staan adrenaline, snelheid en vies worden in jouw woordenboek? Ga dan de uitdaging aan en kom deze voorjaarsvakantie mountainbiken in De Maashorst. Met vijf verschillende routes die een totale lengte van 100 kilometer beslaan, ben jij zeker van een dag vol avontuur. Durf jij het aan? 

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Plan je route

Speur naar kabouters

Geloof het of niet, maar in De Maashorst leven kabouters. Hoeveel verstopte bosbewoners weet jij te vinden? 

Tip! Natuurcentrum De Maashorst is momenteel gesloten waardoor routeboekjes niet verkrijgbaar zijn. Volg in plaats daarvan de letter 'K' op de bewegwijzering, veel plezier!

Niet zo'n fan van kabouters maar wel van de natuur? Loop dan een van de zeven paaltjesroutes. 

Let op! Vergeet je de druktemeter niet te checken?

Bekijk de paaltjesroutes

10x Activiteiten voor thuis

Woon je niet in De Maashorst, regent het buiten of wil je liever gewoon binnenblijven? Speciaal voor jou stelden we een lijst op met leuke oeractiviteiten die je thuis kunt doen deze voorjaarsvakantie. Bekijk de lijst hier en haal De Maashorst in huis.

Bekijk de activiteiten

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en activiteiten in De Maashorst? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je bent er als eerste bij.

Naar het inschrijfformulier