11x zomervakantie in de maashorst

Op zoek naar een uitje voor in de zomervakantie? Hieronder vind je elf activiteiten die jouw vakantie ongetwijfeld tot een succes maken. Ga de strijd aan op de minigolfbaan of doorkruis de prachtig paarse Slabroekse Heide. Eropuit met het gezin? In De Maashorst zit je deze zomervakantie zeker goed! 

Klaar voor vakantiet(r)ips in De Maashorst? Lees snel verder en ontdek de elf activiteiten. Volg je oerinstinct en ga! 

 

Maashorst Avonturen Minigolf

Met wel 18 holes ben je bij Maashorst Avonturen Minigolf nog lang niet uitgespeeld. Goed kijken, richten en met het juiste oergevoel sla je die bal zo in het gat. Ga de krachtmeting aan met vrienden, familie en kennissen. Wie wordt er deze zomervakantie koning(in) van de minigolfbaan?

Ontdek deze activiteit

Ga mee op Sterrensafari

De Maashorst biedt op een onbewolkte nacht een verrassend mooie en heldere sterrenhemel. Kom helemaal tot jezelf terwijl je meer leert over het heelal om ons heen. Neem een duik in het onbekende. Verwondering staat voorop.

Na een korte presentatie mag je zelf aan de slag met de telescoop en/of camera. Hoeveel sterren weet jij te spotten tijdens deze sterrensafari?

Ontdek deze activiteit

Ontdek de oerschatten

Met het hele gezin op ontdekkingstocht! In De Maashorst liggen spectaculaire vondsten uit de geschiedenis. Haal de archeoloog in jezelf naar boven en bewonder de oerschatten. Kom jij ook een kijkje nemen in het verleden?

Download de plattegrond

Spot de wilde grazers

Als je door De Maashorst struint, kan je zomaar oog-in-oog komen te staan met een wisent, Exmoorpony of een Tauros. Kom erachter wat je moet doen als je een wilde grazer tegen het lijf loopt en plan je route met de begrazingskaart. 

Tip! De wisentexcursie is weer terug! Boek snel je plekje voor de komende maand, want de excursies raken snel vol.

Download de begrazingskaart 

Mountainbike door het oergebied

Staan adrenaline, snelheid en vies worden in jouw woordenboek? Ga dan de uitdaging aan en kom deze voorjaarsvakantie mountainbiken in De Maashorst. Met vijf verschillende routes die een totale lengte van 100 kilometer beslaan, ben jij zeker van een dag vol avontuur. Durf jij het aan? 

Let op! Check voor vertrek de druktemeter, zodat de anderhalve meter afstand voor iedereen mogelijk blijft.

Plan je route

Klimmen bij Klimpark Uden

Heb je kleine aapjes thuis of wil je zelf even de deur uit voor een flinke dosis gymnastiek? Klimpark Uden is gedurende de zomervakantie dagelijks geopend! Met vier routes voor jong en oud, is er zeker een geschikte route voor jou bij.

Reserveer via de website

Volg de Osje-route door Herperduin

Een van de favoriete uitjes in Brabant is een wandelroute vol uitdagingen. Volg de palen vanaf Natuurspeeltuin het Klauterwoud door het bos van Herperduin en kom meer te weten over de natuur. Durf jij de uitkijktoren te beklimmen?

Download de route

Trotseer de Berg- en Breukroute

Zeker in de zomervakantie is dit een van de avontuurlijkere uitjes in Brabant: 6,5 km doorstappen! Deze route leidt je rond het buurtschap Bedaf en leert je alles over het samenspel tussen mens en natuur. 

Let op! Een kleine correctie in de routefolder: na knooppunt 46 moet je eerst naar 33 en daarna pas naar 42.

Download de route

 

Kom uitgebreid plukken bij Op 't Erf

Laat het in huis net zo stralen als buiten in de zon! Ook deze zomervakantie kun je weer bloemen plukken bij Op ’t Erf in Heeswijk-Dinther. Daarnaast vind je er volop (h)eerlijke streekproducten. Een plukdag plannen? Bij Op ’t Erf ben je aan het juiste adres.

Bekijk deze activiteit

 

Verken de Slabroekse Heide 

Dompel je onder in paars geluk, want de Slabroekse Heide staat in bloei. Je ogen uitkijken, de mooiste foto's maken en genieten van de prachtige uitzichten, in de maand augustus is het feest bij deze natuurparel! Op zoek naar de ideale plek om jouw route te beginnen? 

Bezoek Natuurcentrum De Maashorst

Maar wat als het regent? 

Geen zorgen! Woon je niet in De Maashorst, regent het buiten of wil je liever gewoon binnenblijven? Speciaal voor jou stelden we een lijst op met leuke oeractiviteiten die je thuis kunt doen deze zomervakantie. Bekijk de lijst hier en haal De Maashorst in huis.

Bekijk de activiteiten

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en activiteiten in De Maashorst? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je bent er als eerste bij.

Naar het inschrijfformulier